دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

پشت‌پرده موضع جدید مسکو درباره پرونده هسته‌ای ایران

روسیه  دستیار پوتین با اشاره به درک لزوم تماس با آمریکا گفت: ابتکار مسکو درباره موضوع هسته‌ای ایران همچنان پابرجاست.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۹ - ۰۲ تير ۱۴۰۵ - 2026 June 23
کد خبر: ۳۱۱۵۴۵

به گزارش راهبردمعاصر به نقل از خبرگزاری «نووستی»، یوری اوشاکوف، دستیار رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که پیشنهادهای طرف روسی درباره موضوع هسته‌ای مربوط به ایران همچنان روی میز مذاکره قرار دارد.

این مقام کرملین امروز در دوازدهمین مجمع علمی-کارشناسی بین‌المللی «مطالعات پریماکوف»، ضمن اشاره به استقبال مسکو از امضای یادداشت تفاهم بین آمریکا و ایران، افزود: «در این رابطه پیشنهادهای روسیه درباره یکی از موضوعات اصلی، یعنی موضوع هسته‌ای، همچنان به قوت خود باقی است.»

اوشاکوف ابراز امیدواری کرد که مذاکرات مقامات تهران و واشنگتن نتایج مثبتی به همراه داشته باشد و در این حال تأکید کرد که تا دستیابی به صلحی پایدار، هنوز مسیر نسبتاً طولانی در پیش داشته و نیاز به تلاش مضاعفی از سوی همه طرف‌های درگیر دارد.
روسیه ضرورت ادامه تماس‌ها با آمریکا را درک می‌کند

 دستیار رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که در کرملین درک روشنی از ضرورت ادامه تماس‌ها با استیون ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ و جرد کوشنر،داماد او وجود دارد، اما زمان این دیدارها هنوز تعیین نشده است. اوشاکوف گفت: «ما این واقعیت را درک می کنیم که تماس‌ها با طرف آمریکایی کاملاً ضروری هستند و برای ادامه آنها آمادگی داریم.»

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پیش از این اعلام کرد که در مسکو این احساس بوجود آمده که رویکرد آمریکا نسبت به حل‌وفصل بحران اوکراین ممکن است تغییر کند. وی یادآور شد که ویتکاف و کوشنر در هفته‌های اخیر عمدتاً درگیر مسائل مرتبط با وضعیت پیرامون ایران هستند و زمان سفرشان به مسکو هنوز مشخص نشده است.

گروه 7 در تحمیل نظم جهانی مورد نظر خود اصرار بیشتری دارند

دستیار رئیس‌جمهور روسیه در مجمع «مطالعات پریماکوف» همچنین اعلام کرد که کشورهای گروه هفت (G7) در آخرین نشست خود در اویان فرانسه درباره ادامه تحمیل نظم جهانی مورد نظر غرب که بر قواعد خودساخته آن‌ها استوار است، با صراحت بیشتری گفت‌وگو کردند.

یوری اوشاکوف توضیح داد: «ما شاهد بودیم که در اویان فرانسه نشستی بین‌المللی با ماهیتی کاملاً متفاوت برگزار شد که در آن اعضای گروه هفت یکدیگر را تشویق می‌کردند تا فعال‌تر و اگر بخواهید، با جسارت بیشتری به تحمیل نظم مبتنی بر قواعد خود به دیگران ادامه دهند.»

این مقام کرملین ابراز عقیده کرد که در رابطه با مسائل پیرامون اوکراین، بین قدرت‌های غربی نوعی جابه‌جایی نقش‌ها رخ داده است، پیش‌تر در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن، این واشنگتن بود که خط‌مشی وارد کردن شکست راهبردی به روسیه را تعیین می‌کرد، اما اکنون کشورهای اروپایی این نقش را بر عهده گرفته‌اند. اوشاکوف افزود: «البته در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ نیز آمریکایی‌ها این خط‌مشی را با برخی ملاحظات و تفاوت‌ها دنبال می‌کنند. البته آن‌ها تلاش‌های میانجی‌گرانه‌ای نیز انجام داده‌اند.»

دستیار رئیس‌جمهور روسیه در پایان گفت که از لحن و مواضع گروه هفت چنین برمی‌آید که تقابل میان کشورهایی که از نظم جهانی چندقطبی حمایت می‌کنند و کشورهایی که به دیکته کردن قواعد خود عادت کرده‌اند، نه تنها پایان نخواهد یافت، بلکه در آینده تشدید نیز خواهد شد.

روسیه آماده گفت‌وگو با اتحادیه اروپا است

یوری اوشاکوف تأکید کرد که مسکو برای گفت‌وگو با اتحادیه اروپا آمادگی دارد. وی در پاسخ به این سئوال که آیا اتحادیه اروپا برای برقراری تماس با روسیه تلاش کرده است، پاسخ مثبت داد.

دستیار رئیس‌جمهور روسیه همچنین یادآور شد که کشورهای غربی در تلاش هستند به تشکیلات همگرایی که روسیه در آن‌ها مشارکت دارد، ضربه وارد کنند و اوضاع پیرامون ارمنستان را نمونه‌ای از این تلاش نام برد.
روز گذشته کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از پاسخ مستقیم به سئوالی درباره آمادگی احتمالی اتحادیه اروپا برای مذاکره با مسکو خودداری کرد. وی اذعان کرد که چنین درخواست‌هایی مطرح شده، اما سپس موضوع را تغییر داد و بر ضرورت تعیین به‌موقع مطالبات از طرف روسی تأکید کرد.

در این رابطه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز اشاره کرد که اروپا تمایل دارد از «موضع قدرت» با روسیه مذاکره کند. وی این رویکرد را گمراه‌کننده دانست و آن را «بزرگ‌ترین اشتباه» طرف‌های احتمالی گفت‌وگو با روسیه توصیف کرد./تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار